Drony se staly mým koníčkem, prací i splněným snem

Rok 1980 aneb začátek mé cesty za snem

Můj děda pracoval jako profesionální fotograf a fotografování zasvětil celý svůj život. Nikdy nezapomenu na to, jak jsme se mu v dětství s bráchou pletli v ateliéru pod nohy. Tehdy jsem fotografování ještě nevěnoval tolik pozornosti, protože jsem byl zahlcen jinými koníčky. Pamatuji si ale, jak mi temná komora, do které se děda zavíral, naháněla hrůzu. Pokaždé jsem si říkal, co asi v té strašidelné komoře, kde svítila jen jedna rudá žárovka, dělá.

Malá odbočka na mé cestě

Po dokončení školy všichni spolužáci přemýšleli nad tím, co budou dělat, ale já měl jasno. Rozhodl jsem se kráčet ve stopách mého druhého dědy, který pro Jednotu vedl restaurace. Líbilo se mi, že je velký šéf, kterého po restauracích vozí osobní řidič a že má pod sebou mnoho zaměstnanců.

Praxe v oboru obchodu

V průběhu 15 let jsem tedy sbíral drahocenné zkušenosti z obchodu, zaměstnával mnoho lidí a provozoval své prosperující restaurace. A v mezičase? Věnoval jsem se svým koníčkům, v čele s filmováním a fotografováním.

Nejšťastnější okamžiky

Mezi nešťastnější okamžiky svého života řadím rok 2000, kdy jsem poznal svou ženu Michaelu, vzal si ji a o 3 roky později s ní měl syna Dennyho. V této době jsme se vzájemně doplňovali a inspirovali. Jak plynuly roky, začal jsem si uvědomovat, že mě má práce čím dál tím více zaměstnává a přestává mě naplňovat jako dříve. Cítil jsem, že potřebuji změnu.

Natáčení a focení

Vzhledem k tomu, že jsem se ve svém volném čase čím dál tím víc věnoval natáčení a fotografování rostoucího syna, začal jsem si pohrávat s myšlenkou, že ukončím svůj stávající business a vydám se za svým skutečným snem. Moje podvědomí mi našeptávalo, že bych měl svůj koníček, jenž mě celé roky naplňuje, proměnit v umění a práci.

Sen jménem dron

Zlom nastal s příchodem dronů. Vycítil jsem příležitost, dron jsem si okamžitě pořídil a naprosto mu propadl. Většinu svého času jsem věnoval studování, létání, filmování, vlogování, fotografování a postprodukci, až jsem se jednoho dne ocitl v letecké škole. Neváhal jsem ani chvíli a ucházel jsem se o licenci na letecké práce, abych mohl své služby nabízet veřejně a létat legálně pro malé i velké firmy.

Z koníčku úspěšná firma

Zkoušky jsem úspěšně složil, licenci získal a založil jsem svou firmu MDM studio s.r.o. Jak dny plynou, mé sociální sítě se začínají plnit nejrůznějšími videopříspěvky a fotografiemi mé práce. Odezva netrvá dlouho a přicházejí další a další fanoušci. Následně získávám první zakázky a spokojené klienty, kteří se ke mně vrací a doporučují mé služby. Postupem času rozšiřuji své služby i své znalosti a nakupuji nejmodernější techniku, abych mohl svým klientům nabídnout to nejlepší.

Máte i vy zájem stát se součástí snu firmy MDM studio s.r.o.? Kontaktujte nás.